CENTRE DE RECERCA I ASSESSORAMENT D' EDUCACIÓ VIVA
 
ÀREA DE FORMACIÓ
  
ÀREA D'ACTIVITATS
  
 

ARTICLES D'OPINIÓ

El principal objectiu del Craev és participar en el debat social sobre l'educació per tal d'afavorir una mirada i unes polítiques educatives que posin l'èmfasi en el respecte i l'acompanyament dels processos de vida dels infants. Per aconseguir això, des del Craev desitgem compartir el nostre anàlisi i punt de vista sobre l'actualitat del món educatiu.

Podeu fer servir els articles d'aquesta pàgina sota els termes de la llicència copyleft

ACTUALITAT DEL MÓN EDUCATIU

Propostes de canvi al sistema educatiu
''D’entre tots els col·lectius humans d'una escola, n’hi ha un que no disposa de veu pròpia, que s’expressa d’una manera no verbal, i que sovint és ignorat: els nens i les nenes petits"

 

L'escola que perdem
"Els mestres, els pedagogs assistim silenciosament des de fa temps a l'enfonsament d'una
escola pública, la dels últims 30 anys"

De la dictadura del llibre de text a la dictadura de l'ordinador
"Ja fa temps que al món educatiu es qüestiona la hiper centralitat del llibre de text a les aules....Malgrat aquestes investigacions i experiències... és molt probable que l’ordinador esdevingui el substitut del llibre de text, és a dir, que passem de la dictadura del llibre de text a la de l’ordinador."


Proves i proves... la pastanga davant del ruc

" Que els exàmens i l’avaluació extrínseques han representat sempre l’ànima del sistema educatiu no és cap novetat. El que està canviant últimament és que, ara més que mai, la lògica de l’avaluació s’està aplicant també al professorat "


Conciliació horària i altres eufemismes
"
Vivim en una Societat que aparta els més petits i els més grans perquè ens destorben. Busquem entorns on guardar-los mentre els adults ens dediquem a produir o fer més coses que ens deixen íntimament buits i infeliços"

 

ÀREA D'INVESTIGACIÓ I COMUNICACIÓ
  ÀREA DE DOCUMENTACIÓ